Szellőztesse ki csatornáit!

A csatorna kiszellőztetésének hiánya gyakran okoz kellemetlen bűzt a lakásban, mely nem csupán a toalettben tapasztalható, hanem otthonunk minden pontján. Még a folyamatos takarítás és fertőtlenítés ellenére is megkeserítheti mindennapjainkat az említett probléma, éppen ezért célszerű a csatornát átszellőztetni.

A lefolyó szennyvizek, s az eltűnő bűzelzáró vízoszlop mind indokolhatják a kellemetlen szagokat, ám ezeknek elejét vehetjük egy kifejezetten olcsón kivitelezhető gépészeti megoldással. Kétféle lehetőség is áll rendelkezésre, tehát még válogathatnak is azok, akik szeretnének tenni valamit az újra és újra előforduló problémák ellen. A kültéri légbeszívó szelep mellett választhatja a kültérbe kilógatott szennyvízvezeték cső elhelyezését is. Hála a mai modern kivitelezésnek, nem kell attól tartania, hogy a tetőn elhelyezett alkalmatosság elcsúfítaná otthona külső képét.

Kiszellőztetéssel a csatornában keletkező gázok és gőzök távozhatnak a szabadba, továbbá a bűzelzárókban létrejövő vákuumhatás is megelőzhető segítségével. Amennyiben már rendelkezik kiszellőztetővel, mégis előfordul bűz a lakásban, valószínűleg az adott csőszakasz dugulása tehető ezért felelőssé. Ez gyakran előfordul például építési törmelék keletkezése kapcsán, de nem ritka a madártetem, vagy a madarak által behordott faágak, dió, stb. Sokszor előfordul, hogy az eldugulás lehetőségére ez esetben nem gondolnak az ingatlantulajdonosok, pedig valós problémáról beszélünk esetében. A megfelelő szakember megválasztásával mind a kiszellőztetés, mind annak karbantartása egyszerűen megoldható.