Nagy segítség a bajban: Vízszivattyúzás

Napjainkban nincs hiány kiadós esőzésekből, károkat okozó viharokból. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a víz nem csak az utcákat árasztja el, de megjelenik az épületekben is. A betörő esővíz, illetve a csőtörések alkalmával a lakótérbe visszajutó ivóvíz elsősorban az alacsonyan fekvő helyiségeket, a pincéket, garázsokat, liftaknákat, illetve a földszinti lakásokat veszélyezteti. Amikor a szennyvízvezetékek már nem képesek elvezetni a lezúduló vizet, a nyomás szétfeszíti a csöveket, a víz pedig visszaáramlik a wc-ken, padlóösszefolyókon keresztül a lakásba.

A vízszivattyúzás ilyen esetekben nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Ezt a szolgáltatást ipari teljesítményű szivattyúkkal végezzük, nem csak abban az esetben, ha már méteres magasságban áll a víz a helyiségben, de akár 10-20 cm-es vízszintnél is. A benzinmotoros vízszivattyúk működése közben kipufogógáz keletkezik, ezért zárt térben elengedhetetlen a védőfelszerelés használata. A szivattyúzás közben nélkülözhetetlen a helyiség szellőzésének biztosítása, hiszen a szén-monoxid mérgező, életveszélyes gáz.

A szivattyúk áram nélkül is működnek, ezért a vízszivattyúzás ott is probléma nélkül kivitelezhető, ahol nem áll rendelkezésre áramforrás. A gépekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy bármennyire hatékonyak is, maradéktalanul nem képesek eltüntetni a vizet a helyiségből. Ez csak abban az esetben megoldható, ha rendelkezésre áll az ún. vízgyűjtő zsomp. A víz eltávolítása után a szivattyúzásnak vannak bizonyos utómunkálatai, melyek minden esetben szükségesek. A maradék vizet lapáttal vagy vödrökkel kell kimerni, ezt követően pedig el kell végezni a helyiség fertőtlenítését is.

A vízszivattyúzás teljes körű szolgáltatás keretében elérhető, azaz számíthat ránk a károk felszámolásában is! A személyi és a vagyontárgyak biztonsága érdekében kérje szakember segítségét!