Konyhai mosogató dugulás elhárítása: gyorsan, egyszerűen!

Sokszor érezni kellemetlen szagokat a konyhában. Az ember el sem tudja képzelni, vajon honnan erednek. Pedig a válasz a konyhai dugulásban rejlik. A dugulás kezdeti fázisában még csak kellemetlen szagokat és a víz nehézkes lefolyása tapasztalható. A probléma ellen csak egyetlen megoldás létezik, ha közvetlenül a dugulás okát, a gyökerét szüntetjük meg. Elzárjuk a dugulás útját, hogy többé ne okozzon számunkra kellemetlenséget. Ez a „gyökértelenítés” folyamata, melyet speciális eszközök segítségével végzünk el. Olyan magas teljesítményű csőtisztítókkal, melyek alaposan, teljesen mértékben kitakarítják a vízvezeték-hálózat csőrendszerét. Lássuk, hogyan történik mindez a gyakorlatban.

Duguláselhárító, mosogató duguláselhárítás. Egy ember, aki a műveletet elvégzi és maga a jelenség, amit azonnal el kell hárítani, meg kell szüntetni. Na de ki az a duguláselhárító? Mit csinál, mikor kérjük a segítségét? –teheti fel bárki jogosan a kérdést. A duguláselhárító szakember egy vízvezeték- és vízkészülék szerelő specialista, aki helyszíni duguláselhárítást végez erre a területre kifejlesztett eszközök és berendezések segítségével. Ilyen eszköz például a nagy nyomású csőtisztító, az ipari spirálozó vagy a kamerás diagnosztika, azaz a kamerás csővizsgálat. Ezek a berendezések lehetővé teszik, hogy a duguláselhárítás falbontás és rongálás nélkül mehessen végbe. A profi duguláselhárító tudja, mi kell partnerének: fix árak, rejtett költségek nélkül, pontos, mégis gyors munkavégzés.

A duguláselhárítóhoz akkor érdemes fordulni, ha mi magunk már nem vagyunk képesek elhárítani a bajt otthon használatos duguláselhárítókkal. A cégek vagy magánvállalkozók elérhetőek hétköznap és hétvégén, még ünnepnapokon is: 0-24-ig. Bármikor megkereshetőek. Az azonnali beavatkozás azért ennyire szükségszerű, mert ha a dugulás nem hárítódik el időben, óriási károkat okozhat a dugulásos közegben, helyiségben. Elöntve a padlót, kárt okoz nem csak a burkolatban, a falfestésben, hanem a földön lévő tárgyakban is. Ráadásul higiéniai szempontból sem nevezhető egészségesnek. A szennyvízben lévő baktériumok károsak, azonnali csatornatisztításra és fertőtlenítésre van tehát szükség!

Kezdetben ugyan lehet próbálkozni otthon használatos duguláselhárítókkal, de felesleges. Amikor már a csatornavíz szaga erősen érezhető a lakásban, amikor a víz egyáltalán nem folyik le a lefolyón, hívni kell a szakembert, hisz’ egyedül ő tudja a megoldást, ő háríthatja el a bajt.

A konyhai dugulás réme: a zsiradék, az ételmaradék!

Konyhai dugulások a lefolyóba kerülő zsiradék és ételmaradék miatt alakul ki. Erre kell tehát odafigyelni, hogy ezek még véletlenül se landoljanak a lefolyóba. Sajnos a magyar vízvezeték-rendszer nem bírja el ezeket a makacs szennyeződéseket, azonnal megragadnak a vezetékek falán, megszüntetve a víz szabad áramlását, a cső átjárhatóságát. Amikor beledobálsz mindenfélét mosogatás közben, akkor jusson ez az eszedbe! Lásd magad előtt a vízvezetéket, így már eszedbe fog jutni és megálljt tudsz parancsolni, hogy mit tegyél, és mit ne tegyél a lefolyóba!

A dugulásmentes konyha tisztaságot, és magas komfortérzetet nyújt. Jó érzéssel tölt el, ha a helyiségben tartózkodhatsz. Felemelő, és a mosogatás is gyorsabb, hiszen nem kell a mosogatólé miatt aggodalmaskodni. Ezért kell jobban odafigyelni a lefolyóra, és nem csak Neked, hanem a családod összes többi tagjának. Nem elég, ha csak egy embernek fontos a konyha higiéniája. Össze kell fognotok és a dugulás el fogja kerülni életteredet. Ha pedig mégis dugulást tapasztalsz? Szólj a szakembernek! Rá éjjel-nappal számíthatsz. Biztonságot nyújt.
 

Konyhai duguláselhárítás: legyen minden mosogatás maga az álom!
Nehezen folyik le a víz a lefolyón? Idegesítő minden alkalommal a mosogatás? Van megoldás!

A mosogatás senki számára nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. Mosogatni általában nem szeretünk, de ez hatványozódik, amikor az eldugult lefolyó miatt a víz nehezen vagy egyáltalán nem folyik le a csatornába. Ilyenkor az ember idegessé, feszültté válik. Szerencsére van megoldás: változtatni kell addig berögzült rossz szokásain, otthoni duguláselhárító eszközökhöz kell rendszeresen folyamodni, és ha a dugulás ekkor sem szűnik, azonnal duguláselhárító specialistát kell hívni!

Magyarországon éves szinten a háztartásokban a konyhában diagnosztizálják a legtöbb dugulást. Nem hiába. A magyar nők és férfiak, nem mosogatnak megfelelően. Legalábbis nem az itthoni vízvezeték- és csatornahálózat által előírt szabályozások szerint. Egy egyszerű konyhai lefolyórendszer ugyanis nem tudja kezelni a belé kerülő kisebb-nagyobb ételmaradékokat és a zsiradékot sem. Dugulást eredményez. Ezt kiegészíti és felerősíti, ha a mosogató személy túlságosan sokat használ a mosogatószerből. Az erős állagú és összetett koncentrátumú szer ugyanis még inkább összetapasztja a zsiradékot, mely így pillanatok alatt megragadhat a csövek, a vízvezetékek falán.

Minél többször kerül a lefolyóba nem illő anyag, ez a folyamat annál többször ismétlődik meg. Annál nagyobb eséllyel dugaszolódhat el teljesen a lefolyó, megszüntetve a víz szabad áramlását a vezetékben, meggátolva az átjárhatóságot.

Így keletkezik tehát a dugulás a lefolyóban, ezért is annyira fontos odafigyelni a szokásainkra. A rossz szokásokon változtatni kell, a jókat pedig meg kell tartani és át kell adni más embernek is. Nem elég, ha a családban csak Ön fordít nagyobb figyelmet erre a konyhai műveletre. Figyelni kell a család minden egyes tagjának. Talán ez az egész túlságosan bagatellnek tűnik, de erről beszélni kell és tudatosítani. A rossz szokásokon csak tudatos módon lehet változtatni. Viszont ha sikerül a változás, végre megszabadul a tiszta otthon a koszos, büdös dugulástól!

Rossz szokások mellett használjon otthoni duguláselhárító eszközöket!

Nem elég csak a rossz szokásokon, negatív beidegződéseken változtatni. A dugulásmentesség egyéb eszközök, szerek használatát is magában foglalja. Ilyen otthoni duguláselhárító például a WC-pumpa, a csőgörény vagy spirálozó, vagy a különféle boltban beszerezhető lefolyótisztító vegyszerek. A WC-pumpa közül érdemes a fanyelű, gömbölyű fejű kivitelben gondolkodni. A csőgörényeket szinte megvásárolhatja bármely barkács üzletben vagy háztartási boltban. Fontos, hogy ezek minimum 5 mm átmérőjűek legyenek. A lefolyó tisztítószer vásárlásakor azt tanácsoljuk, hogy vegye meg a legjobb minőségűt. Ne azon a háromszáz forinton spóroljon.

Ám, ha még ennyit sem szán szívesen a lefolyótisztítóra, próbáljon ki egyedi formulát, amit Ön állít elő szódabikarbónából, lúgkőből, kólából, sütőporból egy jó nagy bögre forró víz kíséretében. Az előbb felsoroltakat természetesen nem egyszerre zúdítjuk a lefolyóba, hanem külön-külön forró vizes öblítés kíséretében.

Ha ezek nem segítenek, ideje szólni a specialistának: a duguláselhárítónak!

Ha az otthoni erőfeszítés érdembeli eredményt hoz, ideje szólni az ezzel foglalkozó specialistának, a duguláselhárítónak! Ő az, aki rendelkezik azokkal a nagyteljesítményű berendezésekkel, eszközökkel, melyeknek köszönhetően a dugulás egyszerűen és gyorsan megszüntethető. Csak egy telefonszám szükséges, és éjjel-nappal, hétköznap és hétvégén biztonságban érezheti magát. Az otthon higiéniája a dugulásmentességnél kezdődik. Ott, amikor a dugulás végleg megszűnik, és többé már nem kell aggódni miatta. Ám ennek érdekében tenni kell. Összetett cselekvésre van szükség, melyben a rossz szokásokat felváltják a jók, melyben alkalmazza a boltban kapható és az otthon használatos lefolyótisztítókat, és melyben, ha kell: szól a szakembernek!
Sok esetben nem sikerül a mosogató dugulást megszüntetni, ebben az esetben mindenképpen hívjon minket!