Duguláselhárítás Szombathely

Az alábbi duguláselhárító szakemberek Szombathely és Vas megyében vállalnak duguláselhárítást.

 • Hepi-Hp Kft.
 • Telefonszám: 06 20 335-2603

 • Vasi-Csepp Kft.
 • Telefonszám: 06 30 939-4507

  Amennyiben Ön duguláselhárító szakember aki Szombathely valamint Vas megye területén dolgozik és szeretné ha weboldala is megjelenne elérhetőségként, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.


  Csatorna szag - Mi okozhatja?

  Talán nincs annál kellemetlenebb dolog, amikor a konyhában vagy a fürdőszobában penetráns bűz támad és kisebb vizsgálódás után kiderül, hogy a szag forrása a lefolyóban és a csatornában keresendő. De mi is okozhatja ezeket a kellemetlen szagokat és mit tehetünk annak érdekében, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk tőlük? A konyhai mosogató esetében legtöbbször a túlfolyójáratban vagy a lefolyócsonkban megrekedt ételmaradékok és zsíradék okozz problémát. Ezek a szennyeződések - különösen a nyári időszakokban - gyorsan rothadásnak indulnak és nagyon kellemetlen szagokat produkálnak. A fürdőszobai mosdókagylók esetében gyakori a bűzelzáró alkatrész hiánya, vagy annak nem megfelelő kialakítása, de gondot jelenthet a nem megfelelő hosszúságú flexibilis cső is.

  A wc csészék meghibásodását szintén több dolog okozhatja. Ha például nem zár megfelelően - hermetikusan - a csésze, esetleg kiszáradt a bűzelzáró, teljesen mindegy, mennyire szorgalmasan takarítjuk a rendszert, a problémát nem tudjuk megoldani. Természetesen nem segítenek a professzionális tisztítószerek és fertőtlenítők sem, maximum ideiglenesen hárítják el a problémát. Tervezési hibának minősül például az is, ha a levezetőcső lejtése nem megfelelő, mert így a szennyvíz nem tud kiáramlani és a hulladék pang a csőben, bűzzel árasztva el otthonunkat. Sokan ezekben az esetekben nem szakemberhez fordulnak, hiszen úgy vélik, hogy a boltokban kapható drága termékek segítségével megoldhatják a gondokat. Ha azonban magával a lefolyórendszerrel van a gond, vagy a már említett tervezési hibával állunk szemben, a drága termékek csupán tüneti kezelést biztosítanak és magát a háttérokokat nem szüntetik meg. Ha tehát ezen problémák egyikével találkozunk, feltétlenül kérjük szakember segítségét, hiszen nem csupán időt spórolhatunk ezáltal, de rengeteg bosszúságtól is megkímélhetjük magunkat!