Duguláselhárítás Nyíregyháza

Az alábbi duguláselhárító szakemberek Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vállalnak duguláselhárítást.

 • Varga Róbert
 • Telefonszám: 06 30 777-8210

 • Lovas Gergely
 • "Tömlőkezű Edvard" Szolgáltató Betéti Társaság
 • Telefonszám: +36 30 551 6663
  www.dugulaselharitasnyiregyhaza.com

  Amennyiben Ön duguláselhárító szakember aki Nyíregyháza valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén dolgozik és szeretné ha weboldala is megjelenne elérhetőségként, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

  Dugulás a konyhában - Mi történik mosogatás közben?

  A konyhában sok időt töltünk. Főzünk, elpakolunk. Étkezünk és ezután megint csak elpakolunk.

  Az elpakolás egyet jelent a mosogatással, amikor a lábasokról, serpenyőkről, tányérokról és evőeszközökről gondosan eltávolítjuk a makacs szennyeződéseket. Ha azonban eddig nem megfelelően mosogattál, akkor bizony lépned kell. Talán furcsán hangzik, de adott esetben akár elemezheted is a saját mosogatási stílusodat. Vajon az ételmaradék lekerül a lefolyón keresztül a vízvezetékekbe vagy sem? Ha igen, akkor már érthetőek a dugulások a konyhádban. Képzeld csak el: azzal, hogy étel kerül a lefolyóba a vezetékeket a rárakódó ételszennyeződés gyorsan eldugíthatja. Így már nem csoda, ha a víz először csak nehezen, később aztán már egyáltalán nem folyik le a mosogatóból.

  Változtatni csak úgy lehet, ha a mosogatást tudatosan végzed. Oda kell figyelned, hogy a mosószert ne folyasd nagy mennyiségben, intenzív módon a lefolyóba. Mert ha a szer az ételmaradékkal összetapad, nagyobb az esélye annak, hogy ez a „piszok” megtapad a vezetékek falán is. Ennek a folyamatnak elég kétszer-háromszor megtörténnie és máris megtörténik a baj, vagyis kialakul a dugulás.

  A baj csak, hogy általában nem rögtön csap arcul a folyamat, hanem fokozatosan. Először csak nehezen folyik le a víz a lefolyóból, majd röviddel ezután már egyáltalán nem folyik le, magyarán: a mosogató használhatatlanná válik úgy, hogy a konyhában mosogatni, sütni-főzni nem lehet. Márpedig egy háziasszony számára ez maga a rémálom, amikor a konyhát nem lehet használni, nem lehet tüsténkedni benne.