Duguláselhárítás Debrecen

Az alábbi duguláselhárító szakemberek Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében vállalnak duguláselhárítást.

 • Varga Róbert
 • Telefonszám: 06 30 777-8210
  www.dugulaselharitasdebrecenben.hu
  Google+ oldal

 • Kis András
 • Telefonszám: 06 20 288 21 36


  Amennyiben Ön duguláselhárító szakember aki Debrecen valamint Hajdú-Bihar megye területén dolgozik és szeretné ha weboldala is megjelenne elérhetőségként, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

  A Leghatékonyabb szer dugulás ellen

  Ugye Ön is kíváncsi arra, hogy melyik a leghatékonyabb szer, ha dugulásról van szó? Bizonyára Ön is végigböngészte már az internetet és megpróbálta megtalálni azt a biztos megoldást, amely nem csupán olcsó, de hatékony is. Ugyanakkor valószínűleg azzal is szembesült már, hogy bármelyik módszert is válassza, előbb-utóbb mindenképpen szakemberre van szükség ahhoz, hogy a probléma végleges elháruljon. Cikkünkben néhány általános érvényű igazságra hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

  ajnos akinek volt már hasonló problémája, az szembesült azzal a ténnyel, hogy egyik szertől sem várhatunk csodát, mert a készítmények legtöbbje csupán átmenetileg hárítja el a dugulást, de az is előfordulhat, hogy semmilyen látható változást nem eredményez. További gondokat okozhat a felelőtlen használat, hiszen sokan nem tartják be az egyes szerek használati utasítását és védőfelszerelés, például kesztyű nélkül próbálják felvenni a harcot a dugulás ellen. Ez óriási felelőtlenség, mert nem csupán a környezetünket, hanem saját magunkat is veszélybe sodorhatjuk, mivel ezen szerek legtöbbje erősen maró hatású. Ezen felül a vízkőoldó szerek a lefolyókat és a csöveket is károsíthatják és amennyiben ezek egyike beleköt a csőbe, szerelés nélkül lehetetlen onnan eltávolítani.

  Sokan nem tudják azt sem, hogy a lefolyótisztítóból általában nagyobb mennyiségre van szükség, mert egy flakonnal csupán magát a szifont tudjuk kitisztítani. Ez viszont teljességgel szükségtelen, mert a szifon könnyedén szétszerelhető és alapos mosás esetén könnyen tisztítható. Azt is jó tudni, hogy a lefolyók tisztítására használt szerek legtöbbje a krómozott részeket és a fémből készült bűzelzáró szifont is károsíthatják, de a beépített duguláselhárító berendezéseknek sem tesz jót a vegyszerek használata.

  Ahhoz, hogy egy komolyabb dugulást megszüntessünk, akár 2-4 flakont is fel kell használnunk. Ha azonban azt látjuk, hogy a probléma elhárult, nem feltétlenül dőlhetünk hátra nyugodtan, mert valószínűleg csak ideiglenesen szabadultunk meg a gondoktól. Ez azért van, mert a szennyvízcsatorna eldugulása esetén a cső falán már komoly lerakódások jelentkeznek, melyeket a vegyszerek képtelen feloldani teljes mértékben. Hetek vagy akár napok óta a gondok ennek következtében újra jelentkezhetnek, és ilyenkor már szerelőre van szükség. Mielőtt elkezdene esztelenül több tízezer forintot kiszórni az ablakon, feltétlenül kérje ki szakember tanácsát és tájékozódjon a lehetséges megoldások felől! A legfontosabb azonban mégis a megelőzés.