Duguláselhárítás Békéscsaba

Az alábbi duguláselhárító szakemberek Békéscsabán és Békés megyében vállalnak duguláselhárítást.

 • Csikós Károly
 • Telefonszám: 06 20 970-8493

 • Béres László
 • Telefonszám: 06 66 435 439

 • Péter József
 • Telefonszám: 06 66 438 380

  Amennyiben Ön duguláselhárító szakember aki Békéscsabán valamint Békés megye területén dolgozik és szeretné ha weboldala is megjelenne elérhetőségként, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

  Vízkő elleni tanácsaink:

  A vízkő sajnos bármikor, bárhol megjelenhet, így ezt a problémát nem szabad félvállról venni. Annál is inkább, mert a jelenség nem csupán esztétikailag lehet zavaró, hanem komoly gondokat okozhat, főként akkor, ha a lefolyócső belsejében jelenik meg. A vízkő megjelenésére több dolog is utalhat, elsősorban az időnként megjelenő dugulások; ilyenkor már jogosan gondolunk arra, hogy a gond hátterében ez állhat. Mivel leginkább a mosdóban és a wc belsejében jelenik meg, így ez a terület a két legveszélyeztetettebb is. De mi is a vízkő tulajdonképpen és hogyan védekezhetünk ellene?

  Ahogy a lerakódás mértéke nő, úgy csökken a cső áteresztő képessége és így alakul ki maga a dugulás is. Amíg a dugulás mértéke nem túl számottevő, tehát a lerakódott anyag csupán néhány milliméteres, addig a wc és a mosdó működésében nem alakul ki észrevehető romlás. Amennyiben a helyzet még tovább romlik, a csövek cseréjére is szükség lehet, hiszen egy idő után a szennyeződés és a vízkő már nem távolítható el az érintett területekről. Mi befolyásolja a vízkő kialakulásának esélyét? Nagyon fontos az, hogy mennyire kemény a víz ott, ahol élünk. Hazánkban elsősorban a keleti területeken egyszerűbb a helyzet, míg a nyugati országrészben sokkal keményebb a víz. A legrosszabb helyzetben egyértelműen a budapestiek vannak, az ő esetükben komoly vízkő elleni védelmet kell kialakítani a zavartalan működés érdekében.

  De miként védekezhetünk a vízkő ellen? Mit tehetünk egyszerű emberként annak érdekében, hogy ne károsítsa csöveinket ez a teljesen hétköznapi, ám annál veszélyesebb jelenség? Mivel a boltokban kapható termékek erős vegyszernek minősülnek és ráadásul a környezetet is szennyezik, első körben érdemes különféle házi megoldásokkal védekeznünk a vízkő ellen. Az egyik legjobb házi módszer a só, az ecet és a víz keveréke, melyet a következőképpen készíthetünk el. Az ecet egyébként citromlével is helyettesíthető savtartalma miatt. Ha azonban utóbbi mellett döntünk, ne használjunk vizet higításhoz, hanem facsarjuk a citromot közvetlenül az érintett területre. A savtartalom tekintetében a kóla is remek vízkőoldó lehet, azonban a cukrozott változat ragacsos maradékot hagyhat maga után, éppen ezért érdemes a cukormentes kólával próbálkozni. Miután letakarítottuk a vízkővel fertőzött területeket, alaposan mossuk át a lefolyót hideg vagy meleg vizzel. Reméljük, tanácsaink segítségével Ön is könnyedén felveheti a harcot a vízkő ellen.