Cikkek

1.     |     2.     |     3.

Hogyan kerüljük el a dugulást

Az elzáródások a lefolyórendszerben számos bosszúságot és kényelmetlenséget okozhatnak a mindennapokban, azonban mindaddig, amíg meg nem történik a baj, a legtöbben nem is gondolunk rájuk. Pedig a dugulások megelőzése egyrészt sokkal egyszerűbb, nem utolsó sorban pedig sokkal olcsóbb, mint a duguláselhárítás. Alapvetően a dugulások megelőzése ugyanis nem pénzt, csupán némi odafigyelést igényel. Emellett ha egy minimális összeget rászánunk a lefolyóinkra minden hónapban, akkor gyakorlatilag mindent megtettünk a rendszer megóvásáért, amit laikusként megtehettünk.
Hogyan kerüljük el a dugulást

Ki felelős a dugulás elhárításáért

Otthonunk lefolyórendszere elképesztően kiterjedt, számos szakasza van, köztük az otthonunkon belül elérhető felső lefolyószakasz, a lefelé szélesedő, azonban még a telekhatáron belül található alsó lefolyószakasz vagy a telekhatáron belül általában megkezdődő, illetve azon túl is folytatódó csatornaszakasz is hozzátartozik lefolyórendszerünkhoz. Ennek megfelelően a szennyvízrendszernek számos olyan szakasza van, melyre a távolság miatt nem is gondolunk, azonban annál nagyobb problémát okozhat, például komoly esőzések idején.
Ki felelős a dugulás elhárításáért

Biztosítás szennyvízbetörésre

A legtöbbeknek a duguláselhárítás fontossága, illetve a dugulás megelőzése hiányának következményei általában nem jutnak eszükbe, csak és kizárólag azokban a pillanatokban, amikor már késő, mert megtörtént a baj. Bizonyos esetekben ez minimális anyagi költségeket jelent, maximálisan 10-15 ezer forint körüli összeg, amennyiért a duguláselhárító szakember általában véglegesen és bontás nélkül megoldja a problémát. Emellett megközelítőleg ugyanilyen összegre kell számítanunk abban az esetben, ha kérjük például a terület fertőtlenítését.
Biztosítás szennyvízbetörésre

Csatornatisztító idomok

Alighanem nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden csatornahálózat esetében rendkívül fontos feladat a rendszer tisztítása, hiszen e nélkül rengeteg problémát okozhatunk magunknak a későbbiekben, amelyeket sokkal nehezebb és költségesebb elhárítani, mint megelőzni a komolyabb bajt. Akár kültéri vagy beltéri a csatornahálózat, ezzel mindenképpen foglalkoznunk kell.
Csatornatisztító idomok

Folyékony gépi mosogatószer

Mai témánk a folyékony mosogatószer, melynek számos előnye van a mindennapi háztartásban. Az egyik legfontosabb szempont az olcsó ár, hiszen ez a termék lényegesen kevesebbe kerül, mint a tabletta. Emellett hatékonyabb is, tisztító hatása pedig kiváló.
Folyékony gépi mosogatószer

Higiéniai, nedves törlőkendő

Ez az elterjedt használati tárgy az egyik leggyakoribb dolog, amitől egy WC eldugulhat, így mai cikkünkben ennek a témának szentelünk pár sort. Kis odafigyeléssel ugyanis sok problémától kímélhetjük meg magunkat, nem is beszélve a dugulás elhárítással járó költségekről, melyek sokkal nagyobb terhet rónak pénztárcánkra, mint a higiéniai törlőkendő.
Higiéniai, nedves törlőkendő

Hogyan működik a bűzelzáró?

Most a bűzelzáró berendezésről fogunk tárgyalni, amely minden háztartásban jelen kell legyen ahhoz, hogy otthonunk még komfortosabb és mentes legyen a kellemetlen szagoktól. Bármilyen szennyvíztől is szeretnék megszabadulni, a bűzelzárásra mindenképpen szükségünk van. A szifonban található vízzár képes megakadályozni azt, hogy a csatornából visszaáramoljanak a gázok, éppen ezért nem hanyagolhatjuk el ezt a kérdést.
Hogyan működik a bűzelzáró?

Hogyan tisztítsuk ki a mosogatógépet?

Mai cikkünkben azt tárgyaljuk, hogyan takaríthatjuk ki a mosogatógépünket, hiszen a mindennapos használat során az időszakos karbantartásra mindenképpen szükség van. Ha azt érezzük, hogy a gépből penetráns szag árad, akkor biztosak lehetünk benne, hogy szükséges a beavatkozás, mert a szagot legtöbb esetben a gépben tenyésző mikroorganizmusok anyagcseréje okozza. Mivel nyirkos közegről beszélünk, a baktériumok ilyen kondíciók között könnyedén szaporodnak és minden adott számukra ahhoz, hogy hatalmas kolóniák alakuljanak ki a mosogatógép nemkívánatos részeiben. Nézzük tehát, hogyan álljunk neki ennek a sokszor nem kellemes, ám szükséges munkának!
Hogyan tisztítsuk ki a mosogatógépet?

Lefolyótisztítás és duguláselhárítás trisóval

A trisóról, más néven nátrium-foszfátról, bizonyára sokan hallottak már Olvasóink közül. Ez a fehér színű, por alakú anyag leggyakrabban az a vegyiparban kerül felhasználásra, de mivel rendkívül magas zsíroldó és tisztító hatása van, így otthonunkban is hatékonyan használható, többek között a makacs dugulások elhárítására.
Lefolyótisztítás és duguláselhárítás trisóval
1.     |     2.     |     3.