Cikkek

1.     |     2.     |     3.

Woma: hatékonyság a duguláselhárításban

Laikusok gyakran tévesztik össze a woma hatékonyságát az úgynevezett sterimóval, mely gyakorlatilag a duguláselhárítás terén szinte teljesen hatástalan. Ugyanakkor az is tény, hogy a woma nem azonos azokkal a berendezésekkel, melyeket gépjármű mosásra használnak. De akkor tulajdonképpen mi is a woma, és miben különbözik említett társaitól?
Woma: hatékonyság a duguláselhárításban

Miért is áznak be a fürdőszobában lévő falak, mik a leggyakoribb okok a jelenség keletkezésére?

Egy igen kellemetlen, de annál fontosabb témával foglalkozunk mostani cikkünkben, hiszen a fürdőszobai falak átázása bármikor, bárkivel előfordulhat. Mit is lehet tenni annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a jelenséget?
Fürdőszobában lévő falak beázása

A duguláselhárítás menete

Otthonunk lefolyórendszerének egyes szakaszaiban a lehető legrosszabb időpontokban alakulhat ki teljes vagy részleges dugulás, azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy váratlanul.
A duguláselhárítás menete

Fontos információk a telefonos bejelentés során

Amikor otthonunkban eldugul a lefolyórendszer valamely szakasza, a legtöbben szívesen vesszük a saját kezünkbe a dolgokat.
Fontos információk a telefonos bejelentés során

Légbeszívó szelep szerepe a lefolyórendszerben

A légbeszívó szelep a lefolyórendszerek egyik kiemelkedően fontos eleme, mely komoly szerepet játszik a rendszer megfelelő működésében.
Légbeszívó szelep szerepe a lefolyórendszerben

Vizes tisztítás nagy nyomással, házilag

A házi duguláselhárítás egyre népszerűbb eszköze az úgynevezett nagynyomású vizes tisztító, mely egy szívó-nyomó eszköz. Mára gyakorlatilag bármely barkácsboltban beszerezhető, pár ezer forintos, mechanikus készülék.
Vizes tisztítás nagy nyomással, házilag

Dugulás a WC lefolyóban: bontással vagy anélkül?

A WC-csésze lefolyórendszerében kialakuló dugulás meglehetősen ritka, és amikor mégis megtörténik, az oka általában a rendszerbe kerülő, oda nem illő idegen tárgy.
Dugulás a WC lefolyóban: bontással vagy anélkül?

Klasszikus lefolyótisztító-szerek hatékonysága

A bolti lefolyótisztító-szerek esetében mindig vegyük figyelembe, hogy a használat során szükséges védőfelszerelés, azaz gumikesztyű és védőszemüveg viselése, amit a vegyszerekkel együtt könnyedén be is szerezhetünk.
Klasszikus lefolyótisztító-szerek hatékonysága

Milyen gyakran szükséges duguláselhárítás?

Otthonunk lefolyórendszerének folyamatos figyelemre és karbantartásra van szüksége a megfelelő működéshez. Még a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhatnak problémák és a legtökéletesebb rendszerben is keletkezhetnek lerakódások, melyek igen sokáig észrevétlenek.
Milyen gyakran szükséges duguláselhárítás?

Mi is az a konyhamalac?

A konyhamalac a legtöbbek számára ismerős lehet, ha máshonnan nem is, az amerikai szituációs komédiákból, amely sorozatokban ez az eszköz a humor egyik állandó forrása. Azonban a vígjátékbeli ábrázolás ellenére nem igaz az a széles körben elterjedt nézet, hogy a konyhamalac lenne a dugulások legfőbb forrása. Ennek az eszköznek az feladata, hogy a csővezetékbe kerülő ételmaradékokat egészen apró, finom szemcse méretűre darálja, aminek köszönhetően azok könnyedén leengedhetőek a lefolyórendszerbe anélkül, hogy bármi problémát okoznának.
Mi is az a konyhamalac?

A csatorna szellőzésének fontossága

A lakótér vizes helyiségeiben jelentkező kellemetlen szagok, a bűz visszaáramlása nem csak egy kellemetlen jelenség, de konkrét gyanakvásra adhat okot. A csatornaszag általában tünet, s mint ilyet, nem érdemes kezelni, míg az okot fel nem derítettük. Amennyiben a szag önmagában, azaz egyéb kísérőtünetek nélkül jelentkezik, dugulásra gyanakodhatunk. Ezzel szemben ha a kellemetlen csatornaszaghoz furcsa, bugyborékoló hang járul a víz lefolyásakor, akkor nagy valószínűséggel nem megfelelő a csatornarendszerünk szellőzése.
A csatorna szellőzésének fontossága

A visszacsapó szelep szerepe a csatornában

Az emeletes házak egyik alapvető jellemzője, hogy minden egyes lakás egyazon szennyvízvezetékre van rákapcsolva. Önmagában mindez a tény a mindennapokban természetesen a legkevésbé sem fontos, azonban bizonyos helyzetekben éppen ennek köszönhetően meglehetősen kellemetlen helyzetekbe kerülhetünk. Nagyobb esőzések következményeképpen ugyanis az utcai csatornák már nem képesek teljes mértékben elvezetni a lehulló nagymennyiségű csapadékot, de elegendő lehet néhány kisebb eső is, amennyiben a rendszerben valahol dugulás alakul ki.
A visszacsapó szelep szerepe a csatornában

A szennyvízcsatorna megfelelő lejtése

Az internet elterjedésének köszönhetően napjainkban egyre több az önjelölt online szakértő, akik jót akarnak ugyan, azonban téves információkkal felvértezve nyújtanak segítő kezet. Éppen ezért szakmai kérdésekben törekedjünk mindig arra, hogy ne fórumokból és különböző ellenőrizhetetlen forrású információforrásokból tájékozódjunk, hanem forduljunk szakemberhez.
A szennyvízcsatorna megfelelő lejtése

Szagtalanítás a lefolyókban

Az, hogy otthonunk lefolyói alaphelyzetben nem árasztanak kellemetlen szagokat magukból, mindenki számára egyértelmű. Ennek ellenére, amikor azt tapasztaljuk, hogy valamely lefolyóvezetékünkből elviselhetetlen bűz árad, a legtöbben csak a szagok megszüntetésére törekszünk, holott ez egy olyan jelzés, amit ha figyelembe veszünk, számos problémát megelőzhetünk általa. Ennek megfelelően nem szabad azonnal a szagok megszüntetésére törekednünk, sokkal fontosabb ennél, hogy mielőbb felderítsük a kellemetlen bűz forrását és megelőzzük ezáltal az esetleges sokkal komolyabb problémákat.
Szagtalanítás a lefolyókban

A lefolyószűrő helyes használata

Bármilyen odafigyeléssel kezeljük is otthonunk lefolyóit, óhatatlanul előfordul, hogy idővel valamely csővezeték elzáródik. Ennek a hátterében számos ok állhat, azonban a legtöbben azt követően, hogy egy ilyen élményben volt részünk, elkezdjük fokozottan óvni a vezetékeket, ami nem mindig vezet jóra. Alapvetően nyilvánvalóan jót akarunk a lefolyótisztítók rendszeres alkalmazásával, illetve a szűrő felhelyezésével, azonban meglehet, hogy a nem megfelelő használat mellett többet ártunk, mint amennyit használunk egy ilyen lépéssel. Lássuk hát, hogyan érdemes a lefolyószűrőt alkalmazni.
A lefolyószűrő helyes használata

Klímavezetékek duguláselhárítása

Napjainkban egyre elterjedtebbek a legváltozatosabb klíma- és hűtő-fűtő berendezések, mind az ipari- és középületekben, mint a magánházakban. Ezeknek a rendszereknek egyik fontos jellemzője, hogy működés közben vizet használnak, illetve vizet termelnek. Ez a kondenzvíz annak az eredménye, hogy a készülékek lehűtik a levegőt, aminek köszönhetően a levegő páratartalma kicsapódik. Ez azt is jelenti, hogy távolról sem beszélhetünk kifejezetten tiszta vízről, hiszen a levegő szennyezettsége itt is jelen van por formájában, ami lerakódhat a rendszerben. Mindemellett számolnunk kell még a rendszer vízkövesedésével is, ami komoly károkat okozhat és duguláshoz vezethet a kondenzvíz kivezető csöveiben.
Klímavezetékek duguláselhárítása

Duguláselhárítás a lakás minden pontján

A duguláselhárítás egy meglehetősen széles tevékenységi kört lefedő munka, sokszor meglepő is lehet, hogy mennyi mindent magába foglal. Emellett pedig meg kell még jegyeznünk azt is, hogy a szakember által végzett munka távolról sem olyan költséges, mint azt elsőre gondolnánk.
Duguláselhárítás a lakás minden pontján

Duguláselhárítás sűrített levegővel

A sűrített levegővel működő lefolyótisztító egy viszonylag új lehetőség azok számára, akik szívesebben oldják meg házilag a kialakult elzáródásokat. Egy ilyen készülék napjainkban szinte bármely barkácsboltban beszerezhető, bár nem kifejezetten olcsó, azonban megfelelő karbantartás mellett kiválóan használható éveken, évtizedeken keresztül. Ennek köszönhetően egy sűrített levegős lefolyótisztító kiváló hosszú távú beruházás lehet minden egyes háztartás számára.
Duguláselhárítás sűrített levegővel

Mi a teendő dugulás esetén, avagy hogyan várjuk a szakembert?

Amikor otthonunk bármely lefolyóvezetékében elzáródás alakul ki, természetesen mindannyian mielőbbi, hatékony megoldást szeretnénk találni a problémára. Erre reagálva számos fórum, szakemberek oldalai és különböző platformok foglalkoznak azzal, hogy hogyan tudják a dugulásokat elhárítani azok, akik szívesen barkácsolnak otthonukban.
Mi a teendő dugulás esetén, avagy hogyan várjuk a szakembert?

Nyomvonal meghatározás Ön és családja biztonságáért

Otthonainkat behálózzák a legkülönbözőbb vezetékek, legyen az elektronikus vagy éppen vízvezeték rendszer. Alapvetően egyértelmű az, hogy a fal, a padló, az udvar bizonyos szakaszain vezetékrendszer húzódik és amennyiben például mi magunk részt vettünk kialakításában, de legalábbis jelen voltunk a megépítésekor, tudjuk is, hogy fekszenek az adott szakaszok. Azonban ahogyan telnek-múlnak az évek és változik a környezet, még ebben az esetben is bizonytalanná válhatunk.
Nyomvonal meghatározás Ön és családja biztonságáért

A szennyvízátemelő szivattyú szerepe

Az úgynevezett szennyvízátemelő szivattyú kiemelten fontos szerepet játszik a lefolyórendszerekben, ami azt jelenti, hogy bármilyen jellegű meghibásodása, elzáródása, helytelen használat miatti leállása komoly problémákhoz vezet a lefolyórendszerben. Amennyiben valamilyen oknál fogva a szivattyú leáll, a meghibásodás nyomán számos problémát kell gyakorlatilag azonnal megoldanunk, ehhez azonban minden esetben kérjük szakember segítségét!
A szennyvízátemelő szivattyú szerepe

A csatorna dugulásának okai

Amikor duguláselhárításról van szó, keveseknek jut eszébe az a tény, hogy nem csak a felső lefolyószakaszok dugulhatnak el, hanem a csatorna mélyebben fekvő területein is kialakulhatnak problémák. Talán azért sem él ez a köztudatban, mert a csatornadugulás jellemzően kültéri dugulás, azonban ennek ellenére nem szabad félvállról vennünk, hiszen egyes típusai meglehetősen komoly következményekkel járhatnak a lakótérben is.
A csatorna dugulásának okai

A lefolyórendszer műszeres bevizsgálása

Napjainkban a modern technológia a duguláselhárító szakemberek életét is megkönnyíti, miközben egyszerűbbé teszi az életet minden érdekelt számára. Manapság ugyanis nem szükséges egy probléma esetén a teljes csőszakasz kiásása, hogy megleljük a problémát és nem kell kivárnunk, hogy valami komolyabb baleset történjen, ahhoz, hogy tudjuk, hogy komoly gondok vannak a lefolyórendszer egyes csöveiben.
A lefolyórendszer műszeres bevizsgálása

A duguláselhárítás folyamata

A duguláselhárítás első lépése a megelőzés, ami azt jelenti, hogy a duguláselhárítás maga akkor kezdődik, mielőtt megindulna a lefolyócsövekben az elzáródás folyamata. Ez a duguláselhárítás azon szakasza, amit nekünk magunknak kell megtennünk annak érdekében, hogy vízcsöveink épségben maradjanak, hosszú életűek legyenek és ne duguljanak el rendszeresen.
A duguláselhárítás folyamata

Mi a teendő szennyvízbetöréskor?

A szennyvízbetörés az egyik leginkább taszító és ezzel együtt a leggyorsabb megoldást igénylő probléma, ami egy háztartást érinthet. Gyakorlatilag mindig váratlanul jön, senki nem számít ilyesmire otthonában, ráadásul több azonnali problémát is felvet. Éppen ezért jó tudni és tisztázni magunkban a legfontosabb teendőket egy ilyen helyzetben.
Mi a teendő szennyvízbetöréskor?
1.     |     2.     |     3.