Biztosítás szennyvízbetörésre

A legtöbbeknek a duguláselhárítás fontossága, illetve a dugulás megelőzése hiányának következményei általában nem jutnak eszükbe, csak és kizárólag azokban a pillanatokban, amikor már késő, mert megtörtént a baj. Bizonyos esetekben ez minimális anyagi költségeket jelent, maximálisan 10-15 ezer forint körüli összeg, amennyiért a duguláselhárító szakember általában véglegesen és bontás nélkül megoldja a problémát. Emellett megközelítőleg ugyanilyen összegre kell számítanunk abban az esetben, ha kérjük például a terület fertőtlenítését.

Mire terjed ki a biztosítás?

A lakásbiztosítások jelentős része számos esetleges problémaforrásra nem terjed ki alapállásban. Ennek fényében bármely biztosítónál is kívánjuk megkötni a lakásbiztosítást, minden esetben ügyeljünk a részletekre: olvassuk át, hogy milyen kárra és milyen esetekben, milyen feltételekkel és milyen összegig terjed ki a biztosítás.

Amennyiben az alapvető ajánlatnak nem képezi részét, a legtöbb biztosítónál lehetőségünk van arra, hogy kérjük a biztosítás kiterjesztését szennyvízbetörésre is, igaz, néhány esetben ez csak úgy lehetséges, hogy valamivel magasabb biztosítási költséget fizetünk, azonban érdemes lehet még így is átgondolni, hiszen jó eséllyel megéri.

Miért fontos a biztosítás?

A szennyvízbetörésre kötött biztosításra a legjobb forgatókönyv szerint soha nem lesz szükségünk, sajnálatosan azonban az élet sokszor nem a legjobb forgatókönyv szerint alakul. A szennyvíz számos különböző tényező nyomán betörhet otthonunk lakrészébe, illetve kevésbé súlyos esetben a pincébe, alagsorba. Ehhez elegendő akár csak egy hevesebb esőzés és a szennyvíz máris áramlik visszafelé a vezetékekben.

A lakótérbe betörő szennyvíz nem csak az egészségünkre veszélyes, de elképzelhetetlen károkat is okozhat, sokszor még akkor is, ha időben észleljük. Nem csak a probléma megszüntetése bonyolult és költséges, de a szennyvíz kiszivattyúzását követően alapos fertőtlenítés szükséges, ráadásul a beömlő szennyvíz elképzelhetetlen károkat okozhat. Ennek megfelelően kifejezetten fontos döntés lehet a biztosítás kiterjesztése szennyvízbetörésre is, hiszen amikor a szennyvíz betör otthonunkba, nagyon komoly károkat okoz, melyek helyreállítása elképesztő költségeket jelent.