A sűrített levegővel működő lefolyó tisztító készülékek

A környezetbarát megoldások híveinek remek választásnak bizonyulnak azok a sűrített levegős lefolyótisztító készülékek, melyek már számtalanszor bizonyították hatékonyságukat a duguláselhárítás területén. A többféle kivitelben kapható termék semmiféle káros anyagot nem használ, mégis hatékonyan száll szembe a makacs dugulásokkal.

A lefolyó nyílásának szabaddá tétele után a munkafejet arra illesztve túlnyomás segítségével háríthatjuk el a problémát. Bár maga a módszer nem okozhat kárt, de ha már túl vagyunk egy komolyabb házi duguláselhárítási próbálkozáson, és vegyi anyagokat is használtunk, akkor javasolt óvatosabban bánni a készülékkel.

Lássuk most a módszer előnyeit és hátrányait, hogy azok is könnyen tudjanak választani a házilag használatos módszerek közül, akiknek még nem volt dolguk ilyen termékekkel! A már említett káros anyagoktól való mentesség mellett nagy előnye, hogy nem okozhat sérülést a sűrített levegővel, hiszen semmiféle sav, lúg nem kerül bevetésre a cél érdekében. Ismerve pedig a piacon kapható vegyi anyagokat, jól tudjuk, hogy azok óvatlan használata esetében akár sérülés is lehet a vége. Legyen szó bármilyen anyagú vezetékről, a módszer nem tesz kárt benne.

Sajnos tény, hogy ha már vegyszerekkel igyekeztünk megszüntetni a dugulást, akkor a sűrített levegős készülék használatával akár ezek a sérülést okozó anyagok is kifröccsenhetnek bőrünkre a használat közben. Amennyiben nem megfelelően illeszti a készüléket, akár a fali vezetékek is szétnyomódhatnak. Határozott mozdulatokkal, magabiztosan megnyomva a flakont, jó eséllyel tanulhatjuk meg annak helyes használatát.

Ha úgy dönt, hogy inkább a műhelyben, garázsban megtalálható kompresszorral, és a sokak által ismert slagos duguláselhárítás lehetőségével élne, akkor nincs más dolga, mint hogy leszerelje a mosogató szifont, a kompresszor csövét pedig szorítsa be a vezetékbe, s ronggyal körültekerve nyomja bele, majd szakaszosan adjon nyomást, míg átjárhatóvá nem válik a rendszer. Természetesen ez esetben is igaz az, hogy fontos a körültekintés, hiszen a nyomás miatt nem megfelelő odaszorítás hiányában szennyvíz, korábban használt vegyi anyagok is kifröccsenhetnek. Éppen ezért, és az égési sérülések elkerülése végett mindenféleképp határozottan végezze a túlnyomással történő duguláselhárítást!