A duguláselhárítás folyamata

A duguláselhárítás első lépése a megelőzés, ami azt jelenti, hogy a duguláselhárítás maga akkor kezdődik, mielőtt megindulna a lefolyócsövekben az elzáródás folyamata. Ez a duguláselhárítás azon szakasza, amit nekünk magunknak kell megtennünk annak érdekében, hogy vízcsöveink épségben maradjanak, hosszú életűek legyenek és ne duguljanak el rendszeresen.

A dugulás kialakulása után

Ha már megtörtént a baj, két választásunk van. Fordulhatunk szakemberhez vagy megpróbálhatjuk mi magunk megszüntetni a dugulást. Előbbi gyorsabb, egyszerűbb és professzionálisabb, valamint az esetek többségében tartósabb megoldást is jelent, míg az utóbbi, amennyiben sikerrel járunk klasszisokkal olcsóbb.

Első lépésként próbálkozhatunk lefolyótisztító szerekkel, azonban néhány szabályt mindig tartsunk be. Fontos, hogy minden esetben tartsuk be a gyártó utasításait, melyek a flakonon találhatóak. Soha ne öntsünk a javasoltnál több tisztítószert a lefolyóba, nem fog jobban hatni, sőt. Ha első próbálkozásra nem használ a tisztítószer, ne öntsünk további vegyszereket a lefolyóba, ugyanabból a típusból se, különböző fajtákat pedig semmi esetre se töltsünk egymásra.

Vegyszerek helyett

Amikor a tisztítószerek nem használnak, nem marad más hátra, mint a különböző duguláselhárító eszközök használata. Ha nem vagyunk barkácsoló kedvünkben vagy nem szívesen vásárolnánk ilyen eszközöket, ezt a szakaszt nyugodtan szakemberre bízhatjuk.

A szakember felméri a csövek állapotát, típusát, méretét, majd beméri a dugulás pontos helyét, ennek megfelelően választja ki a szükséges eszközöket. A duguláselhárítással foglalkozó szakértők olyan eszközöket használnak, mint a csőgörény, a sűrített levegővel tisztító duguláselhárító eszköz vagy a nagynyomású vizes mosó.

Azt, hogy az adott helyzetben a szakember melyik típust választja, az számos tényezőtől függ. A megfelelő eszközök használata, illetve szükség esetén azok ideális kombinációja gyorsan és hatékonyan megszüntet mindenféle elzáródást a lefolyóvezetékekben.

A szakember végül garanciát vállal az elvégzett munkára, ami azt jelenti, hogy ha a közeljövőben újabb dugulás alakul ki ugyanazon a szakaszon, önhibánkon kívül, annak elhárítása további pénzünkbe nem kerül. Ez azt is jelenti, hogy a duguláselhárító szakemberek tartós megoldást garantálnak számunkra, ami a lefolyótisztító szerekkel nem érhető el.