A csatornadugulás akár beomláshoz is vezethet

Amikor a konyhai lefolyó eldugul, vagy a szennyvíz kissé visszafolyik, sokan talán nem is gondolnák, hogy milyen veszélyeket rejt magában egy egyszerű dugulás. Fontos tudnia, hogy amennyiben a dugulás problémája hosszabb távon is fennáll, érdemes szakembert hívnia, aki tapasztalattal közelít a jelenséghez, és talán olyan dolgokat is meglát, melyeket laikusként Ön nem biztos.

A föld kimosódása és a beomlás veszélye nem csak az anyagi kár miatt érdemel figyelmet, hanem a balesetveszély miatt is. Az udvaron az esővíz visszafolyása, vagy a környező járólapok, betonozás rozzant állapota sokkal többre hívja fel figyelmünket, mint azt gondolnánk. A gyökérbenövések által is okozott csőtörés során a szennyvíz akár hónapokon keresztül áztathatja a talajt, melynek következtében méteres gödrök is kialakulhatnak. Arra pedig talán felesleges is felhívni a figyelmet, hogy a nem várt beomlás milyen súlyos következményekkel járhat- pláne, ha például egy autóbejáróról van szó.

A szennyvízvezetékek megfelelő karbantartása, a dugulások elhárításának komolyan vétele, valamint az apró jelekre való odafigyelés igen fontos szerepet játszhatnak a megelőzésben.